Τα 5 καλύτερα μέρη για ταξίδι με μοτοσυκλέτα

13 September 2023

Είτε έμπειρος οδηγός της μοτοσυκλέτας, με χιλιόμετρα στην πλάτη, είτε νέος στον κόσμο της εμπειρίας σε δύο τροχούς, ένα ταξίδι πάντα βρίσκεται στο πίσω μέρος του μυαλού σου. Μόνος, με συνεπιβάτη ή συνταξιδιώτη, το ταξίδι με μοτοσυκλέτα προσφέρει εμπειρίες που κανένα άλλο μέσο δεν μπορεί να δημιουργήσει. Αχανείς δρόμοι, γραφικά τοπία και μία αίσθηση ελευθερίας που όσο γράφουν τα χιλιόμετρα γίνεται ακόμα μεγαλύτερη.

Σίγουρα δεν είναι όλα εύκολα. Θα χρειαστούν παραπάνω στάσεις, από ότι ένα ταξίδι με το αυτοκίνητο, κατά κύριο λόγο για ξεκούραση και ανεφοδιασμό. Τελικά όμως η διαδρομή θα είναι πιο γρήγορη, χωρίς να χρειαστεί να τρέξεις, ενώ η μοτοσυκλέτα προσφέρει και μικρότερη κατανάλωση καυσίμου αλλά και φθηνότερα διόδια. Θα χρειαστείς έναν βασικό αλλά αξιόπιστο εξοπλισμό, όπως κράνος, γάντια και ρουχισμό, φυσικά μια πολύ καλή διάθεση και όρεξη να ζήσεις την εμπειρία, αλλά και λίγη τύχη, γιατί πολλές φορές ο καιρός μπορεί να σου χαλάσει τα σχέδια.

Όλα έτοιμα. Και τώρα που πάμε;

Σίγουρα η χώρα μας είναι γεμάτη με ιδανικούς προορισμούς. Συνδυάζει βουνό, θάλασσα, πεδιάδες, γραφικά τοπία αλλά και πόλεις που ικανοποιούν κάθε είδους εξερευνητή. Όταν όμως φτάσει η στιγμή να βάλουμε μπρος τη μηχανή, οι τόσες επιλογές βάζουν φρένο στον αρχικό στόχο. Επειδή όμως αν δεν ξεκινήσεις δεν πρόκειται να φτάσεις ποτέ στον προορισμό σου, εμείς θα σου παρουσιάσουμε μερικά από τα δικά μας αγαπημένα μέρη για να ταξιδέψεις. Γι’ αυτό, πάτα γκάζι και πάμε να τα δούμε.

Ήπειρος

Η χώρα της κυρά Φροσύνης, βρίσκεται πάντα μέσα σε κάθε ταξιδιωτικό προορισμό. Γεμάτη ποταμούς (Άραχθος, Αώος, Βοϊδομάτης, Αχέροντας), φράγματα και λίμνες (Παμβώτιδα, Έλος Καλοδικίου και διάφορες άλλες), η Ήπειρος είναι ιδανικός προορισμός για ένα road trip σε υδάτινα περάσματα και διαδρομές. Ξεκινάμε με την πόλη των Ιωαννίνων, που ζει και αναπνέει δίπλα στην Παμβώτιδα, μια αρχαία λίμνη που γίνεται αξιοθέατο για το μοναδικό της μικροκλίμα.

Στην πόλη, θα βρεις ό,τι και αν επιθυμείς, από καλό φαγητό, έντονη ζωή αλλά και χαλάρωση. Συνεχίζοντας, συναντάμε τα Τζουμέρκα. Ένα υπέροχο κομμάτι της Ηπείρου, που όποιος το έχει επισκεφτεί, παραδέχεται ότι είναι καλύτερο τους καλοκαιρινούς μήνες, γιατί τον χειμώνα η φύση αγριεύει! Στη διαδρομή θα συναντήσεις πεντακάθαρα ποτάμια, πετρόκτιστα χωριά στις άκρες των γκρεμών και πλατείες με μαγευτική σκιά από τα αιωνόβια πλατάνια.

Τέλος, τα μαγευτικά Ζαγοροχώρια θα γίνουν ο ιδανικός προορισμός με τη μοτοσυκλέτα σου. Γραφικά τοπία που κόβονται στη μέση από τους ορεινούς δρόμους, δημιουργούν μια μοναδική αίσθηση που σε κάνουν ένα με το περιβάλλον γύρω σου. Όπου και αν επιλέξεις να κατευθυνθείς, αυτό που θα πρέπει να προσέξεις στο νομό της Ηπείρου είναι οι απότομες στροφές και οι όχι και τόσο προσεγμένοι δρόμοι. Σίγουρα όμως, με τη μηχανή θα είσαι διπλά προσεκτικός.

Πήλιο

Όσο και αν ακούγεται περίεργο, το βουνό της Μαγνησίας συνδυάζει στην καλύτερη εκδοχή τους και τις ομορφιές του βουνού αλλά και τη μαγεία της θάλασσας. Είτε εξόρμηση τριημέρου, είτε οργανωμένες διακοπές πολλών ημερών, το Πήλιο είναι σίγουρα μια μοναδική εμπειρία. Βγαίνοντας από την εθνική οδό, οι επιλογές για να διασχίσεις το βουνό και να κατευθυνθείς προς τις παραθαλάσσιες περιοχές είναι τρεις: μέσω Μακρινίτσας, Πορταριάς ή Μηλιών.

Κάθε διαδρομή έχει τη δική της μοναδική ιδιαιτερότητα που σίγουρα θα ικανοποιήσει κάθε ταξιδιώτη. Κατηφορίζοντας, το Αιγαίο βρίσκεται μπροστά σου. Θα βρεις μοναδικές παραλίες για να κάνεις το μπάνιο σου, είτε βραχώδεις, είτε με απέραντη αμμουδιά. Υπέροχη αισθητική, φυσικό τοπίο και καλό φαγητό θα σε αποζημιώσουν.

Κύθηρα

Και πάμε σε κάτι πιο καλοκαιρινό και νησιώτικο. Το μαγευτικό νησί των Κυθήρων, απέναντι από τη Νεάπολη Λακωνίας, θα γίνει σίγουρα ένας προορισμός που θα λατρέψεις! Είναι ιδανικός να το εξερευνήσεις με μηχανή, γιατί συνδυάζει μεγάλη ποικιλία και ιδιαίτερη γεωμορφία.

Μπορείς να φτάσεις με πλοίο από την Αθήνα, ενώ αν θες να πας ένα βήμα παραπάνω το ταξίδι σου, μπορείς να επιλέξεις το Γύθειο ή τη Νεάπολη, για να περάσεις απέναντι με τα καραβάκια της γραμμής. Οι περισσότεροι δρόμοι είναι προσιτοί και με τη μηχανή είναι δεδομένο πως το μάτι σου θα απολαύσει κάθε διαδρομή. Από το Κάστρο της Κάτω Χώρας Μυλοποτάμου μέχρι το κλασικό ψαροχώρι του Αβλέμονα, τα Κύθηρα θα γίνουν η επιλογή που θα θες να επισκεφτείς ξανά και ξανά.

Σαντορίνη

Σίγουρα για πολλούς το καλοκαίρι σημαίνει νησί. Κάποιες φορές μόνο κυκλαδονήσι. Δεν σημαίνει όμως ότι δεν μπορείς να πας με τη μοτοσυκλέτα σου. Και η Σαντορίνη πλέον έχει γίνει ‘‘παγκόσμια’’ για το μοναδικό φυσικό τοπίο που παρουσιάζει αλλά και το ξεχωριστό της ηλιοβασίλεμα.

Μόλις φτάσεις στο λιμάνι, τα κατακόκκινα βουνά θα σου προκαλέσουν ένα μικρό δέος. Ο ανηφορικός δρόμος προς τη χώρα είναι λίγο απαιτητικός, λόγω αρκετών στροφών, με τη μηχανή όμως δεν θα χρειαστεί να περιμένεις στην ουρά των αυτοκινήτων, που πολλές φορές γίνεται αφόρητη, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Οι διαδρομές του νησιού είναι ό,τι ακριβώς περιμένει ένας ταξιδιώτης να δει: Ατελείωτη κυκλαδίτικη ομορφιά. Και ενώ μπορείς να δεις το ηλιοβασίλεμα κυριολεκτικά από κάθε σημείο του νησιού, ο οικισμός της Οίας και το μοναδικό κάστρο της είναι το πιο φημισμένο σημείο. Προσελκύει όμως και αρκετό κόσμο, οπότε βάλ’ το στο πρόγραμμα από νωρίς. Σίγουρα με τη μηχανή, το πάρκινγκ δεν θα αποτελεί τόσο μεγάλο πρόβλημα. Για πιο ήρεμες καταστάσεις, προτείνουμε το χωριό Εμπορειό και το ξωκλήσι της Αγίας Άννας, όπου αν είσαι τύπος του sleeping bag μπορεί να απολαύσεις τον ξάστερο ουρανό της Θήρας. Επίσης, το Ημεροβήγλι, σε αντίθεση με το κέντρο του νησιού, προσφέρει ησυχία αλλά και γραφικά όμορφο τοπίο.

Κρήτη

Φυσικά, δε θα μπορούσε να λείπει το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας από τα αγαπημένα μας μέρη. Το μοναδικό της τοπίο γίνεται η καλύτερη συνταγή για τον ταξιδιώτη με μοτοσυκλέτα.

Δε χρειάζεται να πούμε πως συνδυάζει πραγματικά τα πάντα. Ορεινές ή παραθαλάσσιες διαδρομές με απίστευτη θέα και πανέμορφα τοπία. Εξερευνώντας το νησί με τη μηχανή, θα συναντήσεις φαράγγια που οδηγούν σε μυστικές παραλίες, πράσινες εκτάσεις, λίμνες και ποτάμια με καταρράκτες αλλά και γραφικά χωριά που συνθέτουν μια μοναδική εμπειρία.

Τους τέσσερις νομούς συνδέει ένας κεντρικός οδικός άξονας που χρειάζεται βέβαια προσοχή κατά την οδήγηση. Οι πολλές μέρες είναι ιδανικές για να εξερευνήσεις μεγάλο μέρος του νησιού αλλά και μια σύντομη εξόρμηση θα σου δώσει τη γεύση που χρειάζεσαι για να το ξαναεπισκεφθείς.

Όπου και αν αποφασίσεις να πας, η Ελλάδα σίγουρα θα σου προσφέρει μοναδικές εμπειρίες αλλά με την ιδανική παρέα θα γίνουν ακόμα καλύτερες. Βασική προϋπόθεση στο ταξίδι με μοτοσυκλέτα είναι πάντα η ασφάλειά σου. Έχουμε ήδη αναφέρει τον καλό εξοπλισμό, απαραίτητη όμως είναι και η κάλυψη της οδικής βοήθειας, που σίγουρα θα σε γλιτώσει από κάποια μικροατυχία. Σχεδίασε λοιπόν το ταξίδι σου, άναψε τη μηχανή και καλούς δρόμους!

Δωρεάν Αποστολή
με παραγγελίες άνω των 59€
Αποστολή με
ACS Courier
Άτοκες Δόσεις
έως 48 Άτοκες Δόσεις