Για να είστε Άνετοι: Τα 5 Κορυφαία Εργονομικά Αξεσουάρ για τη Μοτοσυκλέτα σας

23 November 2023

Τα 5 Κορυφαία Εργονομικά Αξεσουάρ για τη Μοτοσυκλέτα σας

Η μοτοσυκλέτα είναι το βασικό μέσο μεταφοράς ή πολλές φορές και το μόνο μέσο μεταφοράς ενός οδηγού. Θέλεις λοιπόν κάθε διαδρομή να γίνεται εύκολη και άνετη. Με μία λέξη να την απολαμβάνεις. Έχουμε αναφερθεί σε άλλα άρθρα για τη σημασία της ασφάλειας ενός αναβάτη που παίζει τον μεγαλύτερο ρόλο κατά τη διάρκεια οδήγησης της μοτοσικλέτας. Σε αυτό το άρθρο όμως, θα αναφέρουμε 5 εργονομικά αξεσουάρ που θα κάνουν τις διαδρομές με το αγαπημένο σου όχημα ακόμα πιο άνετες.

Βάση κινητού & GPS

Ξεκινάμε με ένα πραγματικά χρήσιμο αξεσουάρ, που πλέον έχει γίνει σχεδόν απαραίτητο. Η βάση κινητού & GPS για τη μοτοσυκλέτα προσφέρει μεγάλη άνεση σε περιπτώσεις που χρειάζεται να βρεις τον δρόμο σου. Είτε για μέσα στην πόλη, είτε για μεγάλα ταξίδια, η χρήση του GPS βοηθάει να έχουμε αίσθηση του χρόνου, να υπολογίζουμε την κίνηση σε διάφορα σημεία μιας περιοχής και φυσικά να φτάσουμε στον προορισμό μας με ασφάλεια. Αν το κινητό σου είναι αδιάβροχο, μπορείς να επιλέξεις μία βάση χωρίς κάλυψη που το κινητό εφαρμόζει κατευθείαν. Διαφορετικά, μπορείς να κινηθείς σε βάσεις που κλείνουν με καπάκι και κρατούν το κεφάλι σου ήσυχο από τις καιρικές συνθήκες. Ποτέ όμως μην ξεχνάς, ότι μια οθόνη μπορεί εύκολα να σε αποσπάσει. Οπότε τα μάτια στον δρόμο και ρίχνεις που και που γρήγορες ματιές για να μείνεις στην πορεία σου.

Ανεμοθώρακες

Οι ανεμοθώρακες ή αλλιώς ζελατίνες αποτελούν ένα χρήσιμο αξεσουάρ για πολλούς. Εκτός από τους οδηγούν γυμνών μηχανών που συνήθως δεν ξεπερνούν κατά πολύ τα όρια ταχύτητας, ο ανεμοθώρακας προσφέρει εργονομία, ασφάλεια και άνεση. Αρχικά, ο βίαιος αέρας που πέφτει πάνω μας μπορεί να προκαλέσει σοβαρό ταρακούνημα του κράνους και κατά δεύτερον να επηρεάσει την όραση και να προκαλέσει πονοκέφαλο. Έτσι, θα πρέπει να έχουμε τοποθετημένο το μέρος του σώματος που μας νοιάζει περισσότερο – το κεφάλι δηλαδή – σε ένα μέρος που δεν το επηρεάζουν οι ρυπές ανέμου. Πίσω από τον ανεμοθώρακα. Οι επιλογές είναι πολλές, με ανεμοθώρακες ειδικά σχεδιασμένους για συγκεκριμένα μοντέλα ή και universal που απλώς θα πρέπει να βεβαιωθείς ότι ταιριάζουν στο μοντέλο που οδηγείς. Επίσης, μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε διάφορα ύψη, ανάλογα με την προτίμησή σου.

Ψηφιακά όργανα ενδείξεων

Ένα αξεσουάρ που στους λάτρεις των μηχανών δίνει το κάτι παραπάνω που ψάχνουν στην οδηγική τους εμπειρία. Τα ψηφιακά όργανα ενδείξεων παρέχουν σημαντικές πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση του κινητήρα, την θερμοκρασία και τα βολτ που λειτουργεί η μπαταρία. Ακόμη, μπορεί να έρχονται μαζί με θύρες USB που δίνουν τη δυνατότητα να φορτίζεις ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές. Συνήθως τοποθετούνται στο τιμόνι ή σε κάποιο πάνελ γύρω από το καντράν και προσφέρουν εργονομία και αισθητική. Σε περίπτωση που δεν είσαι ιδιαίτερα έμπειρος με την τοποθέτηση των συγκεκριμένων οργάνων, καλό είναι να απευθυνθείς σε έναν ειδικό που θα εγγυηθεί την καλή τους λειτουργία.

Cruise control ή αλλιώς «τεμπέλης γκαζιού»

Aν το χέρι σου κουράζεται στα μακρινά ταξίδια από την συνεχόμενη και σταθερή άσκηση δύναμης στο γκριπ του γκαζιού, τότε το cruise control θα το λατρέψεις. Είναι ένα απλό πρόσθετο που σταθεροποιεί το γκάζι στο σημείο που επιθυμείς και προσφέρει ξεκούραστο και άνετο ταξίδι.

Ποτηροθήκη Μηχανής

Δεν είναι ένα απαραίτητο αξεσουάρ, σίγουρα όμως δίνει αρκετή παραπάνω άνεση. Μια ποτηροθήκη θα σε βοηθήσει να έχεις κοντά σου ένα μπουκάλι με νερό, το οποίο είναι αρκετά σημαντικό σε περιπτώσεις μεγάλου ταξιδιού, ειδικά τους ζεστούς μήνες. Έτσι, δεν θα χρειάζεται σε κάθε στάση να ψάχνεις όλα σου τα πράγματα για να το βρεις. Επίσης, μπορεί να κρατήσει ένα ποτήρι έαν θες να το μεταφέρεις. Σίγουρα η επιλογή να πίνεις καφέ την ώρα της οδήγησης μπορεί να γίνει πάρα πολύ επικίνδυνη και δεν το προτείνουμε σε καμία περίπτωση. Την ποτηροθήκη μπορείς να την τοποθετήσεις στο τιμόνι, είτε στις μπάρες ασφαλείας της μοτοσικλέτας σου.

Κάθε ένα από αυτά τα αξεσουάρ δίνει τη δική του γλύκα σε κάθε σου διαδρομή. Είτε φθηνά, είτε ακριβά, αν το αντέχει η τσέπη σου, σίγουρα θα τα ευχαριστηθείς με την ψυχή σου.

Δωρεάν Αποστολή
με παραγγελίες άνω των 59€
Αποστολή με
ACS Courier
Άτοκες Δόσεις
έως 48 Άτοκες Δόσεις